FAZE`N`MIR – EN MUSIKALSK REJSE OG FORTÆLLING.

I Danmark er og har vi været under stærk indflydelse af den Amerikanske smeltedigels musikkultur. Det er først og fremmest pop- kulturen, der har sat sit præg.
Ved koncerten er det de almindelige arbejdende menneskers historie, der er i centrum.


Musikken er et patchwork af sange fra 20érne og helt frem til idag. En hyldest til “Blue Collar Workers” ved jernbanerne og i minerne. De sortes sange om frihed, den stærke indflydelse af Keltisk folkemusik, som findes overalt på kontinentet, er et gennemgående tema. Ligeledes er den mexikanske indflydelse tydelig i titlen “How Can a poor Man stands such Times like this”
Der spilles numre som trækker tråde tilbage til fagforeningsaktivister og ligeret forkæmpere som Joe Hill (Joseph Hillstrom, opr. svensk) og Woody Guthrie over borgerrettigheds poeter som Pete Seeger, Bob Dylan, Ry Cooder, Nina Simone og nutidige fortolkere som Bruce Springsteen.
Musikken bindes sammen af fortællingen om det “andet USA´s “ historie og store skikkelser. En beretning om tvivlsom dødsdom, støvstorme og hårde livsbetingelser, men også om mod og håb.
FAZE`N`MIR`s egne sange er en kommentar til vores tids udfordringer og koncerten vil byde på eksempler herpå.
Ved koncerten medvirker, udover FAZE`N`MIR, den i Danmark bosiddende amerikanske musiker Guy Moscoso


FAZE’N’MIR
”At være til koncert med FAZE’N’MIR er som at læse en god bog”, udtaler et publikum. Det scenevante ensemble er en stemme i tiden, der trækker tråde såvel frem som tilbage.
Sangene bindes sammen af vedkommende kommentarer og anekdoter, der leveres med et glimt i øjet. Duoen har høstet anerkendelse for det indholdsrige og tankevækkende univers, der trækker på både nordisk og amerikansk tonesprog.
FAZE’N’MIR mestrer både det lyriske udtryk og det mere pågående og blå. Repertoiret er egne kompositioner, krydret med numre, publikum har glemt, de kender.

 
Mir Bredberg Weber, sang/piano/harmonika, er hjemvendt efter en længere årrække i USA. Mir er også billedkunstner og p.t. i færd med at uddanne sig til organist..


Henrik ’Faze’ Nybo, sang/ guitar/dobro, har i mange år været en aktiv del af den primært danske folk/blues scene. FAZE’N’MIR er pladeaktuelle i 2022
www.fazenmir.com

Søndag den 10. september klokken 15:00 hos Fugl Føniks, Amagervej 10, 6705 Esbjerg Ø.

Billetter bestilles på tlf 75180770, eller købes i døren. Pris 150kr. – der kan kun betales med kontanter.